Пущих са по селановското шосе и право доле у село. На спирката видох Валето Моновиа и Красу Вешин, Валето обеснява нещо на краси, а Краси са дръжи за кулото си и пази равновесие.
Малко по надоле са запрех на кръчмата бившиа "Линдеман" от където вероятно идеа Краси и Валето, съдейки по стойките дека беа заели, сега вече е магазин "Скът Мизия" ели нещо такова, замина си Бай Ристо Сейнов и засипаа убава кръчмица къде не един и двама са са отчувале и научиле на занаят у неги. Набръже набръже преминах покрай Славка Цоцова, Гакьовата улица и църкавата, че са бех вече едосал и право доле у кметството, бившото училище, гледам на тротоара позната бабичка, дадох с мишока на неги да ги вида по отблизо и гледам Баба, по ени чейлички домашни изленала завалийката и си са препича, па ми стана ено мило... сгодиа си е тава, маните виа, яд ма а че не съ са разодиле у ирскиа край да поснимат, щеше ми са да вида Гошо Лицин, Пеко Котака, Мончо крачоля, ма те, догодина може и до тама да стигнат

Е те тава а идялно свръшена работа, щом си видел ча Баба си, де че ли си и ти тама на джадето, а... 
Да верно сака че си си тама, досеги ми нее било така интересно, що с таа сгодиа съм одил се на места непознати за мене, ма яла вече и по нашиа телевизор

Але баба, на заден план ОУ Александър Невски

Моновеца и Красу Вешин